Tvarohové koláčky s rozinkami a máslovou žmolenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové koláčky s rozinkami a máslovou žmolenkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51272 |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
50 g | Cukr krystal |
20 g | Droždí sušené |
30 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka bezlepková Jizerka |
30 g | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Náplň tvarohová | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
150 g | Rozinky tmavé |
500 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Žmolenka máslová | |
50 g | Cukr krystal |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka bezlepková Jizerka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 86,1mg |
Draslík | 49,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí sušené, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková Jizerka, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková Jizerka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové koláčky s rozinkami a máslovou žmolenkou postup přípravy receptu:
1 | Těsto: ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem, takto připravený kvásek necháme vzejít na teplém místě. Do vzešlého kvásku vmícháme olej, 2 vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli. Směs společně s moukou uhněteme do těsta. Z hotového těsta odkrajujeme pomoučenou lžící kousky, které tvarujeme pomoučenýma rukama na placičky. Tyto placičky rozložíme na plech, vyložený pečicím papírem. Na placičky rozdělíme tvarohovou náplň s rozinkami a posypeme je bohatě máslovou žmolenkou. Okraje placiček potřeme celým rozšlehaným vejcem. Budoucí koláčky necháme na plechu asi 40 minut kynout, poté je pečeme v troubě, předehřáté na 180°C. |
2 | Tvarohová náplň: měkký tvaroh dobře promícháme s moučkovým cukrem, bílkem a propláchnutými okapanými rozinkami. Koláčky podáváme vychladlé jako moučník nebo jako svačinu pro děti. |
3 | Máslová žmolenka: cukr krystal promneme v rukou s bezlepkovou moukou a moukou Jizerkou tak důkladně, až se začnou tvořit máslové hrudky. Žmolenkou koláčky bohatě zasypeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.