Recept

Kalamáry s rajčaty a špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51306

Ingredience

100 g Cibule
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
80 ml Olej rostlinný
140 g Passata (drcená rajčata)
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Pyré rajčatové
1 kávová lžička Sůl
800 ml Vývar zeleninový
Na blanšírování špenátu
1,5 l Voda pitná
1 kg Špenát listový čerstvý
Na vaření kalamárů
1,5 kg Kalamáry
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 406kJ
9% Sacharidy 32 g
33% Tuky 25 g
61% Sodík 1 g
101% Bílkoviny 57 g

Kalamáry s rajčaty a špenátem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a opláchnuté kalamáry nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 45 minut. Uvařené vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Špenát opláchneme a 3 minuty blanšírujeme.

2

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, chvíli smažíme, vmícháme kalamáry a podusíme. Před koncem varu přidáme rajčata, pyré, sůl, pepř, kopr, zalijeme vývarem a dusíme na mírném plameni 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept