Recept

Lasagne s masovou směsí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51308

Ingredience

400 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mozzarella
20 g Olej olivový extra panenský
600 g Srnčí maso pečené
120 g Sýr Parmezán
25 g Tuk
8 ks Vaječný žloutek slepičí
15 g Šalvěj čerstvá
Rajčatová omáčka
1 ks Bobkový list
30 g Olej olivový extra panenský
1200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 g Rozmarýn čerstvý
3 stroužek Česnek
Bílá omáčka
50 g Cibule
1000 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý celý
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
150 g Sýr Parmezán
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 715kJ
17% Sacharidy 60 g
60% Tuky 45 g
55% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 62 g

Lasagne s masovou směsí postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky a vypracujeme tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme půl hodiny uležet.

2

Česnek a šalvěj s rozmarýnem posekáme nadrobno, mozzarellu nakrájíme na plátky, parmezán nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmahneme dorůžova. Přisypeme rozmarýn, bobkový list, přilijeme rajčata i s nálevem, hrnec zakryjeme pokličkou a zvolna vše dusíme 45 minut.

3

Do jiného hrnce nalijeme mléko, přidáme mletý muškát, posekanou petrželku, celý pepř a nadrobno nakrájenou cibuli. Zvolna přivedeme k varu. V dalším hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, jakmile mléko projde varem, odstavíme, přecedíme a mléko pomalu přilijeme k jíšce. Promícháme a povaříme dohusta. Také odstavíme. Osolíme, opepříme a přimícháme parmezán.

4

Pečené maso nakrájíme nadrobno, přidáme do rajčatové omáčky, osolíme, opepříme, chvilku povaříme a také odstavíme. Vyndáme bobkový list.

5

Těsto vyválíme na plát dvakrát větší než je dno pekáče. Pekáč vymastíme tukem, vložíme do něj těsto tak, aby okraje těsta visely přes hrany pekáče. První vrstvou bude část masa v rajčatové omáčce, druhá vrstva bude část bílé mléčné omáčky, posypeme strouhaným permezánem a postup opakujeme, až nám dojdou suroviny. Převislé těsto překlopíme přes náplň, povrch posypeme šalvějí, poklademe plátky mozzarelly, zakapeme panenským olejem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pokrm pečeme 45 minut.

6

Upečené lasagne naporcujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept