Polévka s vepřovým masem a kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s vepřovým masem a kroupami
Polévka s vepřovým masem a kroupami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51310 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hříbky čerstvé |
200 g | Kroupy ječné |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
3 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 59,1mg |
Draslík | 378,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s vepřovým masem a kroupami postup přípravy receptu:
1 | Kroupy dobře promyjeme, dáme do do misky s 2 dl vody a necháme je namočené minimálně 30 minut. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je též do 2 dl vody. |
2 | Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očistíme velkou cibuli a nakrájíme ji na kostky. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme maso, které orestujeme dozlatova, ochutíme ho solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a přilijeme vodu. Přidáme kroupy, hříbky, majoránku, bobkový list, nové koření a pomalu polévku vaříme minimálně 60-80 minut. Když je maso i kroupy měkké, přimícháme rozetřený stroužek česneku a dochutíme solí. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do polévky těsně před podáváním. |