Lehký svítek s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký svítek s hříbky
Lehký svítek s hříbky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51336 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Hříbky čerstvé |
2 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na vytření | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,2mg |
Draslík | 186,5mg |
Vláknina | 900,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Pažitka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký svítek s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme hříbky. Drobně je pokrájíme a dáme do mísy. Omyjeme petrželku s pažitkou a bylinky drobně pokrájíme. |
2 | V pánvi si rozpálíme máslo a houby vydusíme z vlastní šťávy. Přimícháme k nim sůl, pepř, drcený kmín a houby necháme vychladnout. K houbám přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva a petrželku s pažitkou. Směs dobře promícháme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme ho do těsta. Malou zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Připravenou houbovou směs vyklopíme do mísy a dáme do rozehřáté trouby zapéct. Pečeme asi 10 minut dozlatova. Vychladlý svítek nakrájíme na proužky. |
Poznámka
Svítek podáváme s polévkami.