Vaudské brambory s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaudské brambory s pórkem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51353 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
50 g | Celer - nať |
200 g | Mrkev kořen |
3 g | Muškátový oříšek |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
500 g | Pórek |
10 g | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaudské brambory s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přidáme na kousky nakrájený pórek, nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, vmícháme trochu muškátového oříšku. Přemístíme do kastrolu a zalijeme bílým vínem a vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Dusíme zakryté na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme. Podáváme teplé |