Kuřecí směs s pórkem, šunkou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí směs s pórkem, šunkou a žampiony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51360 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1,5 dl | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 108,5mg |
Draslík | 832,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí směs s pórkem, šunkou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Pórek a žampiony očistíme a opláchneme studenou vodou. Pórek nakrájíme na kolečka, žampióny na plátky. Šunku rozkrájíme na malé kousky. |
2 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme je na kostičky, opepříme a osolíme. |
3 | Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm za stálého míchání nakrájené maso. Pak do pánve přisypeme nakrájené žampiony, pórek a šunku, přilijeme pivo, promícháme a za občasného míchání směs dusíme doměkka. Podle potřeby a chuti v průběhu dušení přilijeme pivo nebo vodu. Směs na závěr dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou omyjeme pod studenou vodou.
K receptu jsem vyzkoušela krájené žampiony ve slaném nálevu, které jsem dle doporučení autora opláchla a recept se povedl. Je snadný a rychlý. Podávali jsme s bramborem.