Chobotnice v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnice v zelenině
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51374 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Chobotnice vařená vcelku [51369] | |
---|---|
200 g | Celer řapíkatý |
80 g | Česnek |
30 g | Chilli paprička |
1500 g | Chobotnice |
20 g | Citronová kůra |
80 g | Fenykl sladký - hlíza |
150 g | Mrkev kořen |
150 g | Mušle slávky |
30 ml | Ocet vinný |
60 g | Olej olivový |
100 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 127,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,1mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Citronová kůra, Mušle slávky, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotnice v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut. |
2 | Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Přidáme mušle do hrnce, povaříme pár minut a odstavíme. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Chobotnici vyjmeme, odřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme. |
3 | Petrželku posekáme nadrobno, nasypeme do salátové mísy, mrkev, fenykl, řapíkatý celer nakrájíme na slámu, chobotnici na menší kousky, přidáme do mísy, mušle vyloupneme, přidáme do salátu, osolíme, opepříme, zalijeme panenským olejem, octem, přilijeme trochu šťávy z chobotnice a promícháme. Podáváme jako salát. |