Selská omeleta z Jury - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská omeleta z Jury
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51377 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Petržel - nať |
4 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
7 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Na fazolky | |
---|---|
300 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Máslo čerstvé |
2 g | Muškátový oříšek |
4 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 344,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Fazolové lusky zelené, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská omeleta z Jury postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky, pokud jsou velké, rozpůlíme. Na velké pánvi na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a orestujeme asi 5 minut. |
2 | V míse zatím ušleháme vejce, vmícháme strouhaný ementál, smetanu, sůl a nasekanou petrželku. Směsí zalejeme brambory a necháme na mírném ohni péct až do ztuhnutí, asi 10 minut. |
3 | Zatím na jiné pánvi na másle podusíme zelené fazolky, osolíme, ochutíme bílým pepřem a muškátovým oříškem. |
4 | Hotovou omeletu rozdělíme na 4 porce a podáváme s dušenými fazolkami. |