Jednoduchý recept

Chřest sterilovaný ve sladkokyselém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51382

Ingredience

1 kg Chřest zelený
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kyselina citrónová
10 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 241kJ
3% Sacharidy 13 g
0% Tuky 0 g
33% Sodík 653 mg
7% Bílkoviny 4 g

Chřest sterilovaný ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Čerstvý chřest důkladně propláchneme vodou, oloupeme od hlaviček směrem dolů a seřízneme na stejně dlouhé kousky. Svážeme po cca 10 kusech do svazků, postavíme je stonky dolů do vroucí vody a spaříme po dobu cca 2 minut.

2

Poté přilijeme další vroucí vodu tak, aby byly ponořené i střední části a opět 2 minuty spaříme.

3

Nakonec zalijeme i vršky, po 1 minutě vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.

4

Vodu smícháme se solí, cukrem a kyselinou citronovou. Chřest rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut.

5

Po dvou dnech zopakujeme sterilizaci při teplotě 90 °C po dobu 20 minut.

6

Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept