Chodská jednoduchá kyselačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodská jednoduchá kyselačka
Chodská jednoduchá kyselačka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51411 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
7 dl | Voda pitná |
Na ozdobu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 205,2mg |
Draslík | 391,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Kopr čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodská jednoduchá kyselačka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je hrnce se 7 dl vody, solí, kmínem a vaříme je 15–17 minut doměkka. |
2 | Mezitím si v rendlíku ve 3 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. V misce si vyšleháme v zakysané smetaně hladkou mouku, tak, abychom neměli žádné hrudky. Ke konci vaření přimícháme do polévky smetanu, za stálého míchání povaříme 1–2 minuty. Každou porci posypeme nakrájenými vajíčky, koprem a podáváme. |