Jednoduchý recept

Vepřové kotlety grilované a pečené

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51430

Ingredience

15 g Chilli koření mleté
30 g Fenykl obecný
100 ml Ocet vinný červený
40 g Olej olivový extra panenský
8 g Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
15 g Sůl
2000 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
1% Sacharidy 3 g
30% Tuky 22 g
36% Sodík 711 mg
75% Bílkoviny 42 g

Vepřové kotlety grilované a pečené postup přípravy receptu:

1

Vepřové kotlety vcelku na straně, kde je sádlo, nařízneme do kosočtverců, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, smícháme mleté chilli koření s mletým fenyklem a maso posypeme, koření rukama ještě po mase rozetřeme, abychom ho dostali i do zářezů, a necháme asi hodinu marinovat.

2

Rozpálíme přírodní gril, maso na něj položíme tukem dolů, rychle opečeme, obrátíme a nyní již zvolna grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Maso přendáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Nyní přidáme rozmarýn, vinný ocet a pečeme ještě 20 minut. Maso vyndáme a necháme 10 minut dojít.

3

Maso naporcujeme a podáváme s vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept