Kuře dušené v rajčatech s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené v rajčatech s vínem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51459 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Ančovička - filety |
6 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1500 g | Kuře |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
2 g | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
400 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 193,5mg |
Draslík | 880,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bobkový list, Česnek, Kuře, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené v rajčatech s vínem postup přípravy receptu:
1 | Větší kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme a vložíme do větší mísy. Česnek prolisujeme, přisypeme ke kuřeti, přidáme snítku rozmarýnu, bobkové listy a zalijeme červeným vínem. Necháme uležet aspoň hodinu. V pekáči rozehřejeme olej, porce kuřete osušíme utěrkou, posypeme hladkou moukou, vložíme do pekáče a osmahneme ze všech stran. Porce z pekáčku vyndáme, do oleje masypeme pokrájené ančovičky, plátky vypeckovaných oliv, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, vrátíme do pekáče porce kuřete, zalijeme vinnou marinádou z mísy, pekáč zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme asi hodinu a půl. |
2 | Pekáček odkryjeme, sebereme tuk z hladiny, vyndáme bobkové listy, rozmarýn a vyhodíme. Porce kuřete upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pekáčku. |