Sterilovaná kukuřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaná kukuřice
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51502 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilovaná kukuřice postup přípravy receptu:
1 | Kukuřici důkladně očistíme, odstraníme šupiny a vlákna a krátce povaříme v 1 litru vroucí vody. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. |
2 | Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a po vychladnutí roztokem zalijeme kukuřici. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti. |
Poznámka
Použijeme menší, mladé klasy kukuřice. Můžeme použít také sladkokyselý nálev.