Domácí mortadela - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí mortadela
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51512 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Kapie |
1 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Vegeta |
6 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřový bok |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 219,2mg |
Draslík | 251,0mg |
Vláknina | 394,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí mortadela postup přípravy receptu:
1 | Jemně mletý bůček v míse promícháme s vejci, vegetou, sladkou i pálivou mletou paprikou, pepřem, solí, utřeným česnekem a drobně pokrájenou kapií. Směs pečlivě mícháme alespoň 20 minut. Umíchanou směs plníme buď do speciálních rukávců na tlačenku, nebo do mikrotenových sáčků, dobře povážeme a vaříme zhruba 95 minut ve vodě. Salám necháme zchladnout, poté uložíme do chladničky. |