Jednoduchý recept

Jihočeská minutka z krůtího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51514

Ingredience

800 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
4 plátek Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 549kJ
0% Sacharidy 1 g
26% Tuky 19 g
9% Sodík 178 mg
79% Bílkoviny 44 g

Jihočeská minutka z krůtího masa postup přípravy receptu:

1

Šunku a sýr nakrájíme na plátky.

2

Krůtí prsa omyjeme pod studenou vodou, osušíme, naporcujeme je, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa položíme nakrájenou šunku a sýr, maso přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovací jehlou.

3

V pánvi rozehřejeme olej a připravené maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak přilijeme pivo a pod pokličkou ho dusíme, až je měkké. Během dušení přiléváme vodu.

4

Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme vypečenou šťávou s pivem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept