Sardinková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51555 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
3 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
150 g | Sardinky v oleji |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 129,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Konzervu se sardinkami otevřeme a vysypeme ryby do misky, kde je důkladně vidličkou rozmačkáme. K sardinkám přidáme připravenou mrkev, celer, petrželovou nať a všechny suroviny dobře vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí a pepřem. Vmícháme podle chuti hořčici, majonézu a citrónovou šťávu a opět dobře zamícháme. |
3 | Hotovou pomazánku ve vhodné nádobě uchováváme v lednici. |
Poznámka
Pomazánka je vhodná na přípravu jednohubek.