Rizoto na koňaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto na koňaku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51574 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 dl | Koňak Armaňak |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
4 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 l | Vývar zeleninový |
1 ks | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 95,5mg |
Draslík | 465,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 109,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto na koňaku postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme koňakem a vaříme na mírném ohni, dokud se všechen nevypaří. Potom postupně zaléváme horkým vývarem a vaříme asi 20 minut, až je rýže měkká. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a máslo. Přikryjeme poklicí a necháme ještě 2 minuty podusit. Rizoto podáváme posypané druhou půlkou strouhaného sýra a ozdobené snítkou petrželky. |