Ostrá omáčka ze španělské kuchyně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá omáčka ze španělské kuchyně
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51624 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 464,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá omáčka ze španělské kuchyně postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a česnek oloupeme a nakrájíme spolu s červenou a zelenou paprikou na menší kousky. Dáme je do misky a mixérem rozmixujeme. Do omáčky přidáme červené víno, které jsme smíchali s olejem. |
2 | Nakonec omáčku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a opět promícháme. |
3 | Hotovou omáčku vlejeme do vhodné uzavíratelné nádoby a odložíme do lednice vychladit a odležet. Těsně před podáváním studenou omáčku porcujeme na talíře. |
Poznámka
Tuto omáčku servírujeme jako studenou přílohu například s grilovaným masem. Je také vhodnou přílohou k pečeným rybám na grilu.