Slezská masová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slezská masová směs
Slezská masová směs
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51639 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Houby sušené |
500 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Klobása debrecínská |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
300 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
2 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 149,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Hovězí maso zadní, Klobása debrecínská, Kuřecí prsa, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slezská masová směs postup přípravy receptu:
1 | Hovězí, vepřové i kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, klobásy na kolečka. |
2 | Kysané zelí necháme okapat, krájíme na menší kousky, čerstvé zelí omyjeme a také pokrájíme. |
3 | Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby namočíme do vody. |
4 | V hrnci rozehřejeme část sádla, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme kysané zelí, přilijeme trochu vody a necháme přikryté dusit do měkka. |
5 | Ve druhém hrnci zpěníme na části sádla zbývající cibuli, přisypeme pokrájené čerstvé zelí, přidáme kmín, sůl, ocet i cukr, promícháme, přilijeme vodu a také necháme přikryté dusit do měkka. |
6 | Ve třetím hrnci osmažíme slaninu, přidáme hovězí maso a opečeme ho za stálého míchání ze všech stran. Přisypeme kmín, poté přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené. Hrnec přikryjeme poklicí a maso v něm dusíme přibližně 20 minut. Přimícháme vepřové maso, chvíli mícháme a smažíme, nakonec přisypeme ještě maso kuřecí. Masovou směs dochutíme pepřem, solí, v případě potřeby přilijeme vodu a dusíme do změknutí. Když je maso měkké, přimícháme rozkrájenou klobásu. |
7 | Do hrnce s masem postupně přimícháme měkké podušené čerstvé i kysané zelí, směs rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.