Jednoduchý recept

Okurky nakládané s feferonkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51641

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Cibule
150 g Cukr krystal
3 ks Feferony
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 hrst Kopr čerstvý
1 ks Křen
6 ks Nové koření celé
7,5 dl Ocet kvasný lihový
3,5 kg Okurky
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 436kJ
6% Sacharidy 21 g
1% Tuky 1 g
79% Sodík 2 g
4% Bílkoviny 2 g

Okurky nakládané s feferonkami postup přípravy receptu:

1

Menší okurky očistíme a důkladně omyjeme. Na dno zavařovací sklenice rozložíme opláchnutý kopr, očištěnou cibuli a bobkový list. Urovnáme okurky a prokládáme je průběžně feferonkami a křenem.

2

Ocet, cukr a sůl rozmícháme ve vodě, přidáme hořčičné semínko, pepř a nové koření. Krátce povaříme a nálevem ihned přelijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uložíme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept