Jednoduché okurky kvašené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduché okurky kvašené
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51643 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
150 g | Chléb konzumní |
0,5 hrst | Kopr čerstvý |
2,5 kg | Okurky |
100 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 287,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduché okurky kvašené postup přípravy receptu:
1 | Okurky očistíme, důkladně omyjeme, odřížneme konce a podélně je nakrojíme. Na dno zavařovací sklenice vložíme chléb a opláchnutý kopr, urovnáme okurky a zalijeme vlažnou vodu ochucenou solí. |
2 | Sklenici zakryjeme, odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 4 dny. Vykvašené okurky uchováme v temné a studené místnosti. |