Kuře pečené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na pivu
Kuře pečené na pivu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Kapie |
1 kg | Kuře |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 490,0mg |
Vláknina | 358,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Smícháním velmi drobně nasekané kapie, oleje, piva, papriky, soli a pepře si připravíme směs na potírání kuřete. |
2 | Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme a potřeme oloupaným a prolisovaným česnekem. Připravené kuře položíme na pekáček. Celé kuře dokola potřeme připravenou směsí na potírání. Pekáček s kuřetem vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka a dorůžova. Po celou dobu kuře potíráme připravenou směsi. Pečeme 30-40 minut. |
3 | Upečené kuře rozkrojíme na porce, které pokládáme na talíře. S vhodnou přílohou jídlo podáváme. |
Poznámka
Takto připravené kuře podáváme také jako grilované se zeleninou a pečivem.