Koláč čtyř náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč čtyř náplní
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51724 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
25 g | Droždí |
60 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na ořechovou náplň | |
---|---|
50 g | Cukr moučkový |
50 ml | Mléko plnotučné |
120 g | Ořechy vlašské |
Na tvarohovou náplň | |
2 ks | Cukr vanilka |
200 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na makovou náplň | |
50 g | Cukr moučkový |
100 g | Mák mletý |
50 ml | Mléko plnotučné |
Na povidlovou nádivku | |
100 g | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Rum |
2 špetka | Skořice mletá |
Na posypání | |
60 g | Hrozinky |
70 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 117,9mg |
Draslík | 422,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 125,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 221,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Rum, Skořice mletá, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Mléko plnotučné, Cukr vanilka, Tvaroh měkký, Mák mletý, Mléko plnotučné, Povidla švestková, Hrozinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč čtyř náplní postup přípravy receptu:
1 | Droždí umícháme se dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít. |
2 | Zbylou mouku prosejeme na vál se zbylým krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, zbylé mléko, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které v míse pod utěrkou necháme vykynout. |
3 | V mezičase připravíme náplně. Na ořechovou náplň smícháme umleté ořechy s cukrem a mlékem do hladké hmoty. |
4 | Makovou náplň připravíme umícháním mletého máku s mlékem a cukrem. |
5 | Na tvarohovou nádivku utřeme žloutek s vanilkovými cukry a měkkým tvarohem. Povidlovou nádivku připravíme smícháním povidel s rumem a skořicí. |
6 | Z vykynutého těsta vyválíme kulatou placku, kterou přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Na placku cukrářským sáčkem s rovnou trubičkou do kruhu postupně nastříkáme všechny náplně. Koláč ozdobíme nasekanými ořechy a hrozinkami. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. |