Recept

Basilejský třešňový dort

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51767

Ingredience

200 g Cukr moučkový
10 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
2 dl Mléko plnotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
20 ml Olej sezamový
100 g Piškoty dětské kulaté
5 g Skořice mletá
800 g Třešně
7 ks Vejce slepičí
500 g Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 850kJ
16% Sacharidy 58 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 53 mg
20% Bílkoviny 11 g

Basilejský třešňový dort postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme teplým mlékem. Když je nasáklá rozšťoucháme ji najemno a smícháme s nasekanými mandlemi. Cukr s máslem utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky, potom mouku a nakonec rozmačkanou veku. Přidáme polovinu rozdrcených piškotů, skořici, kypřicí prášek a třešně a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme zbytkem nadrcených piškotů. Vlijeme těsto, uhladíme a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept