Zavařené limetky s chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 131 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařené limetky s chilli
Celkový čas: | 131 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 51865 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
5 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
400 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
1 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín římský |
1 kg | Limetka |
0,3 kávová lžička | Pískavice řecké seno |
100 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
75 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 194g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 896,1mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,7mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Kardamom, Kmín římský, Limetka, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pískavice řecké seno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařené limetky s chilli postup přípravy receptu:
1 | Limetky, které jsme nechali přes noc namočené ve vodě, scedíme a odřízneme vršek a spodek. Nakrájíme na kousky a odstraníme jadérka. Poté je dáme do mísy, posypeme solí a necháme 2 hodiny stát. Tekutinu, která vznikla, nalijeme do hrnce a přidáme hořčičná semínka, kmín, pískavici, kardamom a cukr. Přivedeme k varu a 1 minutu vaříme. Poté odstavíme a přidáme chilli. Až tekutina vychladne, vložíme do ní limetky a nastrouhaný zázvor a naplníme sklenice. Necháme 5 dní stát na teplém místě, pak je přestěhujeme na 4 týdny do tmavého, studeného sklepa. |