Rybí filé po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé po anglicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51883 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
500 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 112,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Hlubší pečící nádobu vymažeme máslem, cibuli nakrájíme na kolečka, plátky rybího filé obalíme v mleté paprice. |
2 | Dno pečící nádoby vyložíme plátky anglické slaniny. Na plátky slaniny rozložíme kolečka cibule a na cibuli rozložíme plátky obaleného filé. Na obalené kousky ryby rozložíme opět plátky slaniny a vrstvy surovin opakujeme do jejich spotřebování. Potom vše zalijeme 200ml vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Pečené rybí plátky servírujeme teplé. |
Poznámka
Takto upravené rybí maso servírujeme se sezónní zeleninovou oblohou s různě upravenými brambory.