Obalované kuřecí špízy se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované kuřecí špízy se sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51951 |
Ingredience
4 kávová lžička | Kari koření |
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
4 g | Sůl |
400 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle bezlepková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 196,1mg |
Draslík | 404,9mg |
Vláknina | 684,0mg |
Vitamín A | 110,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované kuřecí špízy se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa zlehka naklepeme a nakrájíme na čtverce asi 2 x 2 cm. Plátky tvrdého sýra nakrájíme na stejně velké kousky. Kousky sýra a masa střídavě napícháme na špejle nebo na grilovací jehly. Napíchané kousky masa a sýra osolíme a posypeme kořením kari a připravené špízy obalíme v klasickém trojobalu - nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci se lžící mléka a nakonec ve strouhance, kterou jsme si připravili nastrouháním starší belepkové housky. Nakonec obalené špízy opečeme na pánvi v oleji. Takto připravené kuřecí maso se sýrem servírujeme teplé. |