Jednoduchý recept

Staročeská kachna

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51960

Ingredience

2 ks Cibule
1000 g Kachna domácí
1 kávová lžička Kmín celý
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná
0,5 kg Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 036kJ
3% Sacharidy 11 g
88% Tuky 66 g
7% Sodík 149 mg
37% Bílkoviny 21 g

Staročeská kachna postup přípravy receptu:

1

Sterilované zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a nadrobno pokrájíme.

2

Kachnu omyjeme a osušíme, posypeme kmínem, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě do měkka.

3

V průběhu pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Upečenou měkkou kachnu naporcujeme.

4

Část vypečené šťávy z pekáče odlijeme, na zbylé podusíme nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme zelí a porce kachny, přelijeme odlitou šťávou z pečení a dusíme, až zelí změkne. Podle chuti osolíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou k pečené kachně jsou bramborové nebo chlupaté knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept