Recept

Domácí jogurtová veka se šunkou, sýrem a okurkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51988

Ingredience

Veka
1 kávová lžička Cukr krystal
15 g Droždí sušené
250 ml Jogurt bílý
400 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej stolní
1,5 kávová lžička Sůl
Cibulové máslo
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 g Sůl
Obloha
300 g Mouka bezlepková
100 g Máslo čerstvé
200 g Okurky nakládané
150 g Sýr uzený jemné plátky
2 ks Vejce slepičí
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

179% Kalorie 3,540 kcal
Kilojoule 14 813kJ
88% Sacharidy 316 g
259% Tuky 195 g
233% Sodík 5 g
235% Bílkoviny 132 g

Domácí jogurtová veka se šunkou, sýrem a okurkami postup přípravy receptu:

1

V hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr a droždí a necháme kvásek vzejít. Do vzešlého kvásku opatrně vmícháme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a každou polovinu zvlášť vlejeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Těsto ve formách necháme kynout asi 40 minut. Po vykynutí pečeme asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C. Upečené veky necháme vychladnout a potom je rozkrájíme na plátky, které potřeme cibulovým máslem.

2

Cibulové máslo: Cibuli nastrouháme najemno a rozmícháme ji s hořčicí a špetkou soli dohladka v másle.

3

Obloha: Plátky veky s cibulovým máslem dále obložíme šunkou, sýrem a sterilovanými okurkami a vejci, vařenými natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept