Recept

Smetanový koláč z Appenzellu

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 52001

Ingredience

80 g Cukr krupice
60 g Hrozinky
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
60 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
80 g Cukr krupice
40 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
6 dl Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 430kJ
11% Sacharidy 39 g
61% Tuky 46 g
3% Sodík 61 mg
15% Bílkoviny 8 g

Smetanový koláč z Appenzellu postup přípravy receptu:

1

Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme křehké těsto, které rozválíme a rozložíme do dortové formy. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které postupně vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Do odstavené kaše vmícháme žloutky, smetanu a cukr a nakonec tuhý sníh z bílků. Dno z těsta ve formě posypeme strouhankou a hrozinkami a na ně navršíme smetanovou náplň. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept