Cannelloni se sýrem ricotta a konzervovaným tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni se sýrem ricotta a konzervovaným tuňákem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52094 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Cannelloni |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Houby čerstvé |
250 ml | Jogurt nízkotučný |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Margarín |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
40 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
425 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 61,6mg |
Draslík | 682,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 943,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Pepř černý celý, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Houby čerstvé, Margarín, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni se sýrem ricotta a konzervovaným tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme suroviny pro náplň a na omáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, směs čerstvých hub na kostičky, nasekáme čerstvý kopr, umeleme pepř, prolisujeme stroužek česneku a nastrouháme sýr parmezán. |
2 | Potom připravíme náplň do těstovinových trubek cannelloni. V teflonové pánvi osmahneme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, spolu asi 4 minuty restujeme, odložíme a necháme vychladnout. Otevřeme konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, šťávu odlijeme a odložíme a maso v misce vidličkou rozmačkáme. Přimícháme sýr ricotta, přidáme houby s cibulí, dvě lžíce sekaného kopru, podle chuti pepř, vše spolu dobře promícháme. |
3 | Dále připravíme omáčku. V menší pánvi na rozehřátém margarinu 1 minutu smažíme mouku, zalijeme ji tekutinou z tuňáka (potřebujeme jí 125 ml) s citronovou šťávou a vaříme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a pak do ní vmícháme nízkotučný bílý jogurt, podle chuti opepříme a vyšleháme. |
4 | Nakonec rozbalíme balíček cannelloni, trubky pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou naplníme náplní a složíme je do olejem vytřené velké zapékací mísy. Canelloni v zapékací míse zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě těstoviny zapékáme 30 minut, až povrch zhnědne. |
5 | Porce servírujeme posypané zbylým sekaným koprem. |