Fazole na víně s rajčaty a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole na víně s rajčaty a česnekem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52115 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Fazole bílé sterilované |
3 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
425 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Med včelí, Ocet vinný červený, Pepř černý celý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole na víně s rajčaty a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Slijeme sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužky česneku a umeleme pepř. |
2 | V pánvi na rozehřátém olivovém oleji doměkka orestujeme cibuli s česnekem, přidáme víno a rajský protlak s rajčaty, uvedeme do varu a vaříme 4-5 minut. Když směs trochu zhoustne, přimícháme červený vinný ocet s medem a vše přelijeme do zapékací mísy. Do směsi přidáme okapané sterilované fazole a směs podle chuti opepříme. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě zapékáme 30 minut. |