Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52136 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
650 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 626,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný červený, Paprika červená, Paprika zelená, Pažitka, Pepř černý celý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Malé žampiony dobře očistíme a odstraníme nožičky, červenou a zelenou papriku zbavenou stopek a semen nakrájíme na kostičky a utřeme stroužek česneku. Dále najemno nasekáme čerstvou petrželku a pažitku. |
2 | Potom si připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej, červený vinný ocet, česnek, pažitku s petrželkou nasekané nadrobno a nameleme celý černý pepř a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. |
3 | Hlavičky žampionů s nakrájenými paprikami vložíme do mísy, zalijeme marinádou, mísu přikryjeme a vše necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat. |
4 | Marinované žampiony se zálivkou rozdělíme na misky a servírujeme. |