Zeleninová směs naložená v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová směs naložená v soli
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52144 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
250 g | Cibule |
250 g | Květák |
250 g | Mrkev kořen |
250 g | Paprika červená |
250 g | Petržel kořen |
250 g | Pórek |
30 g | Sůl |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 303,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 75,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Květák, Paprika červená, Petržel kořen, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová směs naložená v soli postup přípravy receptu:
1 | Všechny druhy zeleniny očistíme, důkladně omyjeme a nastrouháme na nudličky. Posypeme solí a dobře promícháme. |
2 | Rozdělíme a namačkáme do sklenic a povrch posypeme malou vrstvou soli. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě. |