Recept

Kompot ze sušených meruněk, švestek a hrušek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52149

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
60 g Hrozinky
60 g Hrušky sušené
4 ks Hřebíček
250 ml Jogurt nízkotučný
1 polévková lžíce Med včelí
60 g Meruňky sušené
1 ks Skořice celá
200 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Zázvor kandovaný
200 ml Zázvorové víno
60 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 585kJ
17% Sacharidy 61 g
130% Tuky 98 g
3% Sodík 51 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kompot ze sušených meruněk, švestek a hrušek postup přípravy receptu:

1

Nastrouháme citrónovou kůru a najemno nasekáme kandovaný zázvor.

2

Do vysokého rendlíku s vodou vložíme sušené švestky, sušené meruňky a sušené hrušky, přidáme hrozinky, celou skořici, hřebíčky, citrónovou kůru a lžíci kandovaného zázvoru, přilijeme zázvorové víno, přikryjeme a pomalu uvedeme do varu. Na mírném ohni ovoce vaříme asi 10 minut a když změkne, zchladíme ho a přelijeme do servírovací mísy.

3

Přikrytou mísu dáme do chladničky přes noc uležet.

4

Druhý den připravíme zázvorovou polevu. V misce dobře promícháme bílý jogurt s medem a lžící kandovaného zázvoru.

5

Před podáváním z kompotu vyjmeme skořici a hřebíčky a kompot rozdělíme na skleněné dezertní misky.

6

Kompot servíruje přelitý zázvorovou polevou.

Poznámka

Do kompotu lze přidat i sušená jablka. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ kompotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept