Rybí filé s křenem dušené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s křenem dušené na pivu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Filé rybí |
3 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Křen |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 535,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s křenem dušené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. |
2 | Rybí filé omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, kousky ryby na něm prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran, potom je podlijeme pivem s trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu. |
4 | Měkké filé z pánve vyjmeme, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme nakrájenou cibulí a nastrouhaným křenem. |
5 | Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a necháme krátce provařit. Šťávu potom nalijeme na plátky ryby na talířích a podáváme nejlépe s vařenou rýží. |