Recept

Pečené párečky v župánku pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52189

Ingredience

4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
3 kávová lžička Kmín celý
20 g Mouka bezlepková
250 g Máslo pomazánkové
300 g Párky bezlepkové
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 429kJ
15% Sacharidy 55 g
55% Tuky 42 g
25% Sodík 492 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pečené párečky v župánku pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Důkladným vymícháním pomazánkového másla s bezlepkovou moukou získáme těstíčko, které vyválíme na pomoučeném vále. Plát těsta potřeme hořčicí a nakrájíme těsto tak, abychom do jednotlivých kousků těsta mohli zabalit bezlepkové párky. Párky zabalíme a okraje utěsníme, aby se balíčky nerozbalily. Vzniklé rolky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme celým rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Takto připravené párky pečeme dozlatova v troubě, vyhřáté na 160°C. Hotové párečky podáváme jako svačinu nebo pohoštění návštěvám.

Poznámka

Místo hořčice můžeme těsto potřít i kečupem. Na závěrečné posypání před pečením můžeme použít i sezam nebo mák.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept