Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 52229

Ingredience

40 g Anýz mletý
20 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
500 g Cukr moučkový
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
6 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 692kJ
35% Sacharidy 125 g
13% Tuky 9 g
3% Sodík 67 mg
28% Bílkoviny 16 g

Anýzové podkovy postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni ušleháme vejce, vodu, cukr, citronovou šťávu a kůru do pěny. Ochutíme anýzem a postupně vmícháme mouku. Vypracované těsto necháme hodinu uležet a potom vyválíme na silný plát. Z něj tvořítkem vykrajujeme proužky, které zahneme do tvaru podkovy a rozložíme na máslem vymazaný plech. Necháme 12 hodin uležet a potom upečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

Poznámka

Těsto se musí nechat hodinu kynout a 12 hodin uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept