Bramborové plátky pečené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové plátky pečené na pivu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52306 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 hrst | Pažitka |
2 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové plátky pečené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Pažitku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme. |
2 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj plátky brambor, potřeme je olejem smíchaným s pivem a v troubě, kterou jsme si předehřáli na 200 stupňů, je upečeme doměkka. Během pečení plátky obracíme. |
3 | Upečené bramborové plátky osolíme, promícháme s nakrájenou pažitkou a podáváme. |