Překládané koláče s tvarohovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Překládané koláče s tvarohovou náplní
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52313 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto kynuté | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 hrst | Cukr krystal |
50 g | Droždí |
125 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Těsto tukové | |
250 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka bezlepková |
Tvarohová náplň | |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
30 g | Rozinky tmavé |
500 g | Tvaroh měkký |
Žmolenka | |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
Na potření před pečením | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 221,6mg |
Draslík | 242,3mg |
Vláknina | 712,0mg |
Vitamín A | 191,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krystal, Droždí, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Citronová kůra, Cukr moučkový, Cukr krystal, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Překládané koláče s tvarohovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Těsto tukové: Nejprve si připravíme tukové těsto a to tak, že na vál prosejeme mouku a tu posypeme strouhaným máslem a směs vypracujeme do hladkého těsta. Z těsta utvoříme placku, kterou necháme odpočinout v lednici. V mléce rozmícháme cukr s droždím a kvásek necháme vzkypět. |
2 | Těsto kynuté: Žloutky rozmícháme s citrónovou kůrou, olejem a špetkou soli. Potrom v této směsi rozmícháme opatrně vzešlý kvásek a postupně přimícháváme mouku. Ze směsi vypracujeme tužší těsto. Zpracované těsto vyválíme na pomoučeném vále do placky, do které zabalíme tukové těsto a znovu rozválíme na plát, který přehneme nadvakrát. Po dvojím přeložení ho znovu rozválíme a rádýlkem ho rozřežeme na větší čtverečky, jejichž středy naplníme tvarohovou náplní s rozinkami a čtverečky dobře zabalíme a utěsníme. Koláčky rozložíme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme žmolenkou.Připravené koláčky necháme před pečením asi 30 minut kynout a potom pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C pečeme asi 10 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout a servírujeme je jako pohoštění. |
3 | Náplň: Měkký tvaroh rozmícháme s cukrem a opláchnutými rozinkami a citrónovou kůrou. |
4 | Žmolenka: bezlepkovou mouku mneme s cukem a máslem tak dlouho, až nám vznikají v rukách máslové hrudky. |