Jednoduchý recept

Šampaňské z bezinkového květu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52331

Ingredience

6 ks Bezinkový květ
1 ks Citrony
500 g Cukr krupice
2 dl Ocet jablečný
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 50 kcal
Kilojoule 209kJ
4% Sacharidy 13 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
0% Bílkoviny 0 g

Šampaňské z bezinkového květu postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme 1 l vody, přisypeme cukr, který na mírném ohni za občasného promíchání rozpustíme. Cukrovou tekutinu necháme vychladnout.

2

Z bezinkových květu odstraníme poškozené plody. Zdravé plody opláchneme a položíme je na dno pětilitrové lahve. Přidáme omytý, na tenká kolečka nakrájený citron. Ocet smícháme s vychladlou cukrovou šťávou a vlijeme do lahve.

3

Naplněnou lahev uzavřeme kouskem potravinářské fólie. Fólii propícháme a láhev se směsi necháme 6-7 dní kvasit. Vykvašenou směs scedíme, naplníme do lahvi, které zavíčkujeme a na 6-7 dní odložíme na chladné místo.

Poznámka

Při přípravě šampaňského můžeme také použít vanilkový cukr. Nakrájený citron vkládáme do lahve bez jader.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept