Šampaňské z bezinkového květu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šampaňské z bezinkového květu
Šampaňské z bezinkového květu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52331 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
6 ks | Bezinkový květ |
1 ks | Citrony |
500 g | Cukr krupice |
2 dl | Ocet jablečný |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 7,5mg |
Vláknina | 235,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Ocet jablečný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bezinkový květ mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šampaňské z bezinkového květu postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme 1 l vody, přisypeme cukr, který na mírném ohni za občasného promíchání rozpustíme. Cukrovou tekutinu necháme vychladnout. |
2 | Z bezinkových květu odstraníme poškozené plody. Zdravé plody opláchneme a položíme je na dno pětilitrové lahve. Přidáme omytý, na tenká kolečka nakrájený citron. Ocet smícháme s vychladlou cukrovou šťávou a vlijeme do lahve. |
3 | Naplněnou lahev uzavřeme kouskem potravinářské fólie. Fólii propícháme a láhev se směsi necháme 6-7 dní kvasit. Vykvašenou směs scedíme, naplníme do lahvi, které zavíčkujeme a na 6-7 dní odložíme na chladné místo. |
Poznámka
Při přípravě šampaňského můžeme také použít vanilkový cukr. Nakrájený citron vkládáme do lahve bez jader.