Krůtí řízky s okurkami a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s okurkami a koprem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52347 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Kopr čerstvý |
600 g | Krůtí prsa |
3 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Vermut bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 494,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Krůtí prsa, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vermut bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s okurkami a koprem postup přípravy receptu:
1 | Nakládané okurky necháme okapat a pak je nadrobno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou a jemné snítky najemno nasekáme. |
2 | Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na tenké plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a prudce v něm z obou stran osmažíme připravené plátky masa. Pak je vyjmeme a odložíme na předehřátý talíř. |
4 | Do výpeku v pánvi přimícháme vermut s nakrájenou okurkou, omáčku dochutíme pepřem a solí a krátce provaříme. |
5 | Krůtí řízky na servírovacích talířích přelijeme okurkovou omáčkou, posypeme nasekaným koprem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.