Jednoduchý recept

Zeleninový salát sterilizovaný

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52352

Ingredience

500 g Celer bulvový
100 g Hříbky čerstvé
3 ks Mrkev kořen
30 ml Ocet kvasný lihový
4 ks Paprika zelená
3 ks Paprika červená
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
Nálev
3 g Bobkový list
3 polévková lžíce Cukr krupice
3 g Nové koření celé
2 dl Ocet kvasný lihový
3 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 468kJ
6% Sacharidy 22 g
231% Tuky 173 g
28% Sodík 557 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zeleninový salát sterilizovaný postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme nálev: V kastrůlku přivedeme k varu vodu, ocet, cukr, sůl, bobkový list, celý pepř a nové koření. Poté na mírném ohni povaříme 8-10 minut. Stáhneme ze sporáku a necháme trochu vychladnout.

2

Celer a mrkev očistíme, celer nakrájíme na tenké a krátké nudlička a mrkev na tenká kolečka. Zelenou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme stejně jako celer. Hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky.

3

V hrnci přivedeme osolenou vodu s octem k bodu varu. Snížíme oheň a do vroucí vody vložíme nakrájené papriky, celer, mrkev a hříbky. Promícháme a všechnu zeleninu povaříme přibližně 10 minut. Hrnec se zeleninou stáhneme ze sporáku, scedíme a zeleninou naplníme sklenice. Poté je zalijeme teplým nálevem a víčky uzavřeme.

4

Naplněné sklenice naskládáme do sterilizačního hrnce a při 90 stupňové teplotě vaříme 20 minut.

5

Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Poznámka

Takto připravenou zeleninu použijeme jako přílohu k masu. Je také vhodná na přípravu různých vařených jídel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept