Recept

Grilovaná roštěná s vinnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52512

Ingredience

700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
40 ml Olej olivový
30 ml Olej rostlinný
Na omáčku
100 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
25 g Cukr krupice
40 g Marmeláda pomerančová
40 g Máslo čerstvé
200 g Olivy černé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 270kJ
6% Sacharidy 20 g
77% Tuky 58 g
32% Sodík 637 mg
66% Bílkoviny 37 g

Grilovaná roštěná s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, odkrojíme tuk, maso potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáče a necháme pod fólií alespoň 3 hodiny odležet. Olivy nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. Rošt potřeme olejem.

2

Na přílohovou omáčku v rendlíku na másle zpěníme cibuli, přimícháme cukr a mícháme, až zkaramelizuje. K cukru přilijeme víno, citronovou šťávu a za stálého míchání na mírném plameni provaříme. Na závěr vmícháme pokrájené olivy a pomerančovou marmeládu. Směs osolíme, opepříme a za občasného míchání necháme vychladnout.

3

Plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme.

4

Roštěnky podáváme s přílohovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept