Galantina z telecího hrudí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Galantina z telecího hrudí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5258 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paštikové koření |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí hruď |
250 g | Telecí kýta |
1 ks | Vepřový jazyk uzený |
1 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
3 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 404,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Telecí hruď, Telecí kýta, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Vepřový jazyk uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Galantina z telecího hrudí postup přípravy receptu:
1 | Nádivka : |
2 | Maso z kýty omyjeme, očistíme, osušíme a spolu se slaninou umeleme. Přidáme paštikové koření, nakrájené žampióny, osolíme, směs zředíme trouchou vína nebo vývaru a vmícháme nakrájený jazýček nebo uzené maso. |
3 | Mezitím na oheň dáme vařit osolenou vodu s cibulí, očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, petrželovou nať a zbytek nakrájených žampiónů. |
4 | Maso na prkénku vykostíme, omyjeme, očistíme a osušíme a poté rozřízneme na velký plát, který potřeme připravenou nádivkou. Maso svineme do tenkého plátna, svážeme motouzem a vložíme do vařící vody se zeleninou. |
5 | Galantinu uvaříme do měkka, poté ji vybalíme z plátna vložíme zpět do vývaru, kde ji necháme vychladnout, neboť ji podáváme studenou. |
6 | Galantinu nakrájíme na tenké plátky a podáváme ji se zeleninovými saláty. |