Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52644 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na máslo | |
---|---|
40 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
100 g | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
50 ml | Pomerančová šťáva |
Na těsto | |
90 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
40 g | Hrozinky |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
240 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 81,1mg |
Draslík | 46,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Cukr moučkový, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Hrozinky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem postup přípravy receptu:
1 | V misce si v pomerančové šťávě rozpustíme cukr, vmícháme pomerančový likér a kůru. V jiné misce utřeme změklé máslo do krému, po částech přimícháme pomerančovou směs a pod fólií necháme přes noc ztuhnout. |
2 | Na vál prosejeme mouku, cukr, droždí, přimícháme změklé máslo, rozšlehané vejce s mlékem, sůl a hrozinky. Vypracujeme kompaktní těsto, které rozdělíme na 12 kousků. Vytvarujeme malé bochníčky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem (musíme počítat s tím, že bochníčky při pečení vykynou) a v troubě předehřáté na 210°C pečeme zhruba 25 minut, až bochníčky zezlátnou. Podáváme teplé s pomerančovým máslem. |