Mražený sladký rybíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražený sladký rybíz
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52754 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
1 kg | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
2 kg | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 184,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražený sladký rybíz postup přípravy receptu:
1 | Rybíz důkladně očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Potom rybíz dáme do misky, posypeme krupicovým a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme. |
2 | Připravený rybíz rozdělíme do mikroténových sáčku, dobře uzavřeme a odložíme do mrazáku. V mrazáku nám rybíz vydrží do dalšího jara. |
Poznámka
Před použitím vybereme sáček s rybízem z mrazáku, necháme okapat. Potom rybíz použijeme na sladké poháry, anebo do pečených koláčů.