Recept

Salát s pečenými jehněčími kotletami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52784

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Garam masala
12 ks Jehněčí kotlety
125 ml Jogurt bílý
2 kávová lžička Kmín římský
2 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
0,5 kávová lžička Muškátový květ
3 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
0,5 kávová lžička Olej sezamový
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
70 g Salát Polníček
70 g Salát Rosso
70 g Salát kadeřavý
10 polévková lžíce Sezam - semena
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
20 g Zázvor celý
5 polévková lžíce Černucha
4 ks Šalotka
250 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 053kJ
10% Sacharidy 35 g
61% Tuky 45 g
22% Sodík 445 mg
85% Bílkoviny 48 g

Salát s pečenými jehněčími kotletami postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu. Do mixeru vlijeme jogurt s vodou a citrónovou šťávou, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli se zázvorem a mletým koriandrem, garam masalu, muškátový květ, celý pepř a lžičku soli, dále umletý římský kmín, cayenský pepř a kurkumu. Vše umixujeme na hladkou směs, kterou nalijeme na kotlety. Maso otočíme, aby bylo marinádou obaleno po obou stranách, mísu přikryjeme a maso necháme nejméně 48 hodin v chladnu marinovat.

2

Troubu předehřejeme na 200°C. V hlubokém širokém talíři smícháme sezamová semínka s černuchou a v nich postupně obalíme kotlety, vyjmuté z marinády a trochu okapané. Obalené kotlety poklademe na pekáč vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mají-li raději kotlety více propečené, pečeme je 12-15 minut.

3

Mezitím připravíme salát. Listy mladého špenátu, salátu Rosso, polníčku a kadeřavého salátu omyjeme, osušíme a ve větší míse je promícháme se šalotkou, nakrájenou na plátky. Dále ušleháme ocet a arašídový olej se solí, mletým pepřem sezamovým olejem. Směs nalijeme na salát, dobře promícháme, aby listy byly dobře obaleny a hotový základ rozdělíme na talíře.

4

Na každý talíř se salátem položíme dvě pečené kotlety a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept